Home » Algemeen » Haken & Kleur, Een huis vol geluk

Haken & Kleur, Een huis vol geluk

Haken & Kleur: Een review

Het haakboek Haken & Kleur, ‘Een huis vol geluk’ is wellicht een smaakgevoelig boek, want de kleuren spatten van de pagina’s af. Je wordt er wel meteen vrolijk van. Onlangs schreef ik dan ook over de ontvangst van het nieuwe haakboek Haken & Kleur  en ik heb het inmiddels rustig doorgenomen. Allereerst is het boek uiteraard een hele leuke ‘kroon’ op het werk van de dames waarin al hun mooiste haakwerkjes aan bod komen. Dat was dan ook mijn eerste indruk, het is een verzameling van hun werk. Er staan veel kleurijke foto’s in, net zoals op hun blogs. Het is daardoor heel herkenbaar en je moet er uiteraard van houden of niet. Ik zelf vind het namelijk vaak leuk om accessoires bijvoorbeeld in natuurlijke kleuren te haken, met misschien een klein kleuraccentje dan. De patronen kan je uiteraard aanpassen naar je eigen kleursmaak. Alle tekeningen van patronen zijn duidelijk leesbaar en de uitleg ondersteunt dit. Het enige wat ik misschien miste was het afhechten van de draadjes. Zelf kom ik hier wel uit, maar een beginner wellicht nog niet.
Ik zal je meenemen door het boek met mijn bevindingen.

Haken & kleur - Dimfies

Er staan veel ideeën in voor de woonkamer. Het vierkant bloemenkussen vind ik erg mooi door de bloemen en de kleuren. Het kussen bestaat uit allemaal gehaakte vierkantjes die later aan elkaar worden gehaakt. Het  kleurgebruik vind ik mooi, maar ik houd dan ook wel van roze 🙂

Haken & kleur - Dimfies         Haken & kleur - Dimfies      Haken & kleur - Dimfies

De grote gestreepte deken trok direct mijn aandacht, omdat ik altijd al een deken wil haken maar zo’n groot project nog niet heb aangedurfd. Wellicht moet ik eerst maar voor een babydekentje gaan. Het is een vrij makkelijk patroon dat uit 5 toeren bestaat, die zich steeds herhalen. Daarnaast vond ik de lampenkapjes wel grappig bedacht. Het fleurt zo’n kroonluchter met lampenkapjes leuk op.

Haken & kleur - Dimfies

 

Haken & kleur - Dimfies                                               Haken & kleur - Dimfies

De cadeaulabels zijn eigenlijk in een simpel patroon gehaakt, maar erg leuk om aan cadeautjes te hangen en een persoonlijk tintje mee te geven. Je kan er allerlei teksten op borduren.

In het hoofdstuk met keuken ideeën staat een vliegengordijn. Dit vond ik het origineelste idee in het hele boek, omdat ik het nog nooit gehaakt heb gezien eigenlijk. Het bestaat uit een hoop gehaakte slierten van losse steken en daarboven dan een mooie sierrand als afwerking. Het is ook weer heerlijk kleurrijk en functioneel, maar ik denk niet dat ik dit er thuis doorheen krijg om op te hangen 😉

 

Haken & kleur - Dimfies

 

Ik heb een aantal onderwerpen doorgenomen en uiteraard staan er nog meer in het boek. Ik vind het haakboek Haken & Kleur een leuke aanvulling op de haakboeken die ik al heb en het geeft weer nieuwe inzichten. Wel ben ik ook heel benieuwd naar jullie mening!..

Dymphie

 

 

 

Tags :

Plaats een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll To Top