Home » Algemeen » Speciaal taartje

Speciaal taartje

Zoals ik al eerder vertelde vind ik het superleuk om taarten te bakken, te experimenteren en ze ook te proeven uiteraard :D, dus vandaag laat ik jullie een echt taartje zien! Het allerleukste is toch wel als je echt speciaal voor iemand een taartje kan maken. Dit keer heb ik een witte chocoladetaart gemaakt met zomerfruit, want het zonnetje scheen ook zo lekker vandaag. Ik mocht gelukkig zelf ook nog even het resultaat proeven en het was erg lekker!

 

Witte chocoladetaart - Dimfies           Witte chocoladetaart 2 - Dimfies

 

Ik geef mijn geheimpje vandaag dan ook weg met het recept voor een klein wit chocoladetaartje van ongeveer 20 cm doorsnede:

– 100 gram zachte boter
– 100 gram witte chocolade voor in de taart en nog 100 gram voor het glazuur (kan ook puur of melk uiteraard)
– 100 gram suiker
– 50 gram bloem
– 3 eieren

Laat de chocolade ‘au bain marie’  smelten. Mix de zachte boter met de suiker en later een voor een de eieren tot een luchtig beslag. Vervolgens de bloem erdoor scheppen en als laatste de gesmolten chocolade. De heteluchtoven op 180 graden voorverwarmen en het beslag in een ingevet bakblik doen. Plaats de taart in het midden van de oven voor ongeveer 30 minuten. Laat de taart daarna afkoelen en smelt ondertussen de overige 100 gram chocolade. Smeer deze over de taart en serveer het met lekker fris fruit. Eet smakelijk!

Dymphie

Tags :

2 Comments

  1. Ohhh Dymp wij hebben genoten! Ik ben alleen een paar kilo’s zwaarder e worden! Love you girl

Plaats een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top