Home » Algemeen » Afrikaanse bloemen haken

Afrikaanse bloemen haken

Afrikaanse bloemen haken in veelvoud!

Al enige tijd ben ik bezig met Afrikaanse bloemen haken voor een persoonlijke hoes voor de Macbook. Wil je ook Afrikaanse bloemen haken? Kijk dan snel op mijn tutorial 6 hierover. Ik haak de bloemen met een heerlijk garen van katoen, namelijk met Creative Cotton Aran van Rico. Het is te haken met een haaknaald van ongeveer 4 tot 5 en het is een 100% katoen garen. Ik vind het een heel fijn haakgaren, omdat het ook wat dikker is en het katoen blijft erg mooi.

Afrikaanse bloemen haken - Dimfies

Mijn hoes voor de Macbook moet uit deze Afrikaanse bloemetjes ontstaan in de kleuren roze (Rico kleur 13), beige (Rico kleur 52) en crèmekleurig (Rico kleur 60).

Afrikaanse bloemen haken - Dimfies

Ik heb nu ongeveer 16 van deze bloemen gehaakt dus ik kan beginnen met het in elkaar zetten en het aan elkaar haken van de Macbook hoes. Daarna zal blijken hoeveel ik er nog nodig heb om de hoes helemaal sluitend te kunnen maken. Dit is wel een hele puzzel, omdat het om zeshoekige bloemen gaat die uiteindelijk een grote rechthoekige hoes zullen moeten vormen. Met granny vierkantjes haken is dat natuurlijk veel makkelijker allemaal. Ik ga de uitdaging graag aan…

Afrikaanse bloemen haken - Dimfies

Zelf ben ik nu net zo nieuwsgierig naar het eindresultaat hierdoor en laat het jullie zo snel mogelijk zien 🙂

Lekker haken allemaal deze week.

Dymphie

Tags :

1 Comments

    Plaats een reactie

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    *

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Scroll To Top