Home » Algemeen » Babyslofjes haken in het grijs

Babyslofjes haken in het grijs

Mooie grijze babyslofjes haken voor de allerkleinste

Ik heb weer een eigen haakpatroon ontwikkeld voor babyslofjes haken. Nu er een kleine op komst is kies ik toch wat sneller dit soort onderwerpen uit om te haken en is het extra leuk iets nieuws te ontwerpen. Deze grijze slofjes zijn gehaakt van grijs acrylgaren voor haaknaald nummer 4,5. Ik heb eerst een ovale zool gehaakt. Deze kan je zo groot haken als dat een babyvoetje is. Vervolgens haak je het hoekje om door middel van alleen in de voorste lus van de vorige toer vaste steken te haken. Dan haak je paar toeren in de dezelfde hoeveelheid steken ‘omhoog’, waarna je gaat minderen aan de voorkant van het babyslofje. Als het voetje klaar is kan je er een hoog model babyslofje van maken door met de boordsteek verder te haken. Dit stuk kan je wat langer haken dan kan je eens omslaan voor een mooi effect.

Grijze babyslofjes haken - Dimfies

Grijze babyslofjes haken - Dimfies

 

Deze babyslofjes zijn gehaakt in de maat van ongeveer 11cm, wat gelijk staat tussen 6 maanden tot een jaar. In ongeveer een uur per voetje kan je zo even mooie babyslofjes haken.

Dymphie

Tags :

5 Comments

 1. Boujour.je m appelle jessykamaloens

 2. Hallo,

  Ik zou graag het patroon willen van de grijze babyslofjes, maar als ik klik op haakpatroon krijg ik niets te zien, Alvast bedankt.

  Gr, Petra

  • Hallo Petra,
   Helaas heb ik geen haakpatroon van deze grijze babyslofjes. In deze post leg ik wel uit hoe ik ze gemaakt heb, misschien helpt dat wat verder? Anders kan ik je misschien op weg helpen..

   Groeten,
   Dymphie

 3. Kan zelf niet haken.. wel geprobeerd maar snap dr niks van.. jammer zeg want vind ze echt waanzinnig leuk!! Je zou ze haast op bestelling moeten maken! * hint * ik zou ze zo bij je bestellen !

  • Hoi Manon,

   Wat leuk dat je langskomt bij Dimfies 🙂 Heb je op mijn blog ook de items ‘ leren haken’ gezien? Misschien helpt dat verder om het haken nog eens te proberen?
   Als je interesse hebt in de slofjes.. mail me even op [email protected] wat je wil en dan komt het helemaal goed.

   Groetjes,
   Dymphie

Plaats een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll To Top