Home » Algemeen » Een vloerkleed in aantocht..

Een vloerkleed in aantocht..

Al een hele tijd ben ik steeds weer even bezig met mijn vloerkleed haken. Ik wil zo graag een mooi kleedje haken en maken voor in de slaapkamer, naast het bed. (en dan het liefst meteen de hele slaapkamer voorzien van een aantal mooie accessoires, want er zijn ideeën genoeg! 🙂 )

Dit vloerkleed m(h)aak ik ook weer van textielgaren dan wordt het wat robuuster en het lijkt me heel geschikt voor een vloerkleed. Ik haak het nu rond met stokjes en heb nog even te gaan met dit kleed. Daarnaast wil ik er nog een motiefje in haken of iets met kleur en linten erin verwerken. Ik houd jullie op de hoogte van de voortgang en eindresultaat!

Vloerkleed Zpaggetti - Dimfies

 

 

Dymphie

Tags :

9 Comments

 1. Leuk he dat haken! ik was tijdje terug ook verslaafd, maar na het haken van ook zo’n kleed was ik er ineens klaar mee haha. Op ’n gegeven moment zo’n groot onhandig ding om mee te werken. Succes!

  • Hey wat leuk! Dankje. Ja je kan super leuke dingen maken, maar kan mij voorstellen met zo’n kleed dat het steeds zwaarder wordt. Heb dat nu ook al een beetje.. Ik ben eigenlijk wel heel benieuwd naar jouw exemplaar..??

 2. Hoe kom ik aan patroon voor een simpel gehaakt vloerkleed?

  ben nu al bezig maar hij gaat steeds bobbelen, ook al meerder ik netjes.

  • Beste Wilma,

   Wat leuk dat je een vloerkleed haakt!
   Mijn eerste vraag is ‘haak je het vloerkleed met textielgaren’?

   Ik merk zelf met het haken van een vloerkleed met textielgaren dat ik het eigenlijk niet met een haakpatroon kan doen, omdat textielgaren vaak oneffenheden heeft en soms dus dikker of dunner is. Dit heeft dan weer invloed of dat wel of niet moet meerderen. Ik haak het dan ook op gevoel en leg het vloerkleed veel plat neer om te kijken of het nog goed gaat en moet meerderen.

   Mocht je nu toch met ander garen haken dan hoor ik dat alsnog graag en probeer je verder te helpen.

   Groeten,
   Dymphie

   Als

 3. Sonja Lakeman

  ik heb net een vloerkleed klaar voor iemand …maar ik heb het met Ribbon XL gemaakt ..dat is helemaal dezelfde structuur ..geen dikke stukken er tussen of zo…Kan hier geen foto plaatsen ? In 12 dagen was hij klaar ..ik had een klein Camping tafeltje voor me staan waar hij op,lag ..ging prima ..hij is 150 doorsnee ..12 bollen Ribbon XL mintgroen

  • Hi Sonja,

   Wat leuk! ik ben benieuwd naar je resultaat! Een foto mail is het makkelijkste..
   Slim idee ook om het te haken op een tafeltje voor je, want hoe groter het wordt, hoe zwaarder ook.
   Stuur je een fotootje?

   Dymphie

 4. Hey even een vraagje. Hoeveel bollen texielgaren heb je gebruikt voor dat stuk dat je daar hebt op die foto?
  Grtjs

  • Hi,

   Een bol en de tweede bol zie je nog een stuk op de foto.
   Uiteindelijk zijn drie bollen wel genoeg voor een mooi vloerkleedje.
   Ga je er nog een patroon in haken?

   Groetjes Dymphie

Plaats een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll To Top