Home » Algemeen » Kleurige granny tas haken

Kleurige granny tas haken

Klaar met mijn granny tas haken

Al eerder schreef ik over een granny tas haken en nu mag ik jullie met trots mijn exemplaar presenteren. Een jaar geleden ben ik al begonnen met het haken van deze granny vierkantjes. Toen hadden de gehaakte granny’s nog geen duidelijke bestemming. Je kan van alles van granny vierkantjes haken, van dekens tot tassen tot kleedjes. Deze granny tas heeft dus al een lange geschiedenis en veel tijd gekost. In een eerder blogbericht over deze granny’s haken staat ook een uitleg hoe je deze vierkantjes kan haken. Heerlijk om nu eindelijk het eindresultaat te kunnen laten zien.

Granny tas - Dimfies

Eerst heb ik alle granny vierkantjes aan elkaar gehaakt tot een tas. Daarna wilde ik de tas ook echt bruikbaar maken, dus er moest een binnenvoering in genaaid worden. Dat heb ik met een leuk ruitjes stofje met een klein glittertje erin gedaan. De tas is nu helemaal dicht dus er kan niks door de gaatjes uitvallen. De tashengsels zijn ook helemaal gehaakt. Je haakt eigenlijk een lang rond koord en vouwt het dubbel. Ik heb dit koord bevestigt met een klein gehaakt groen lapje en een pareltje vastgezet. Op deze manier heb je eigenlijk vier tashengsels, dus daarom heb ik er nog twee handvaten aangemaakt, dan heb je weer twee tashengsels.

 

Granny tas haken - Dimfies

Granny tas haken - Dimfies

Granny tas haken - Dimfies

 

Wellicht is dit niet een van mijn grootste projecten, maar wel een langdurig haakwerk. Het hele jaar door heb ik er weer wat granny vierkantjes bij gehaakt en deze laatste week wilde ik de tas dan ook echt helemaal afronden. Ik vond het erg leuk om te haken in deze fleurige frisse kleurtjes. Wat vinden jullie van het eindresultaat?

Dymphie

 

 

Tags :

6 Comments

 1. Anita Langeweg

  Hoi
  Ik vind de tas heel leuk, zou hen graag zelf willen haken.
  Ik ben niet zo’n ster erin en zou graag het patroon willen hebben als dat mogelijk is.

  Groetjes Anita

  • Ik heb er eigenlijk geen patroon van, omdat ik alles meestal uit mijn hoofd haak. Ik kan wel kort uitleggen hoe ik dit heb gedaan.. Ik heb 24 granny vierkantjes gehaakt en deze daarna aan elkaar gehaakt met een vaste steek. Op de foto’s kan je goed zien hoe ik deze in elkaar heb gepuzzeld. De tashengsels heb ik gehaakt door twee lange lappen te haken van 4 toeren. Vervolgens maak je dit tot een rond koord door de laatste toer met de twee kanten elkaar te haken (dus de reeks van lossen en de 4e toer haak je aan elkaar). Daarna maak je er een cirkel door de twee uiteinden van het koord aan elkaar te haken. De tashengsels bevestig je aan de tas dmv een klein lapje te haken. Dit kan je goed zien op de foto met de parelkraal. Op het einde kan je nog een binnenvoering in de tas maken. Dat kan je het beste zelf meten wat erin past. Ik heb de tas gehaakt met Phildar katoen garen voor haaknaald nr. 3. Hopelijk helpt dit je verder en anders mag je altijd mailen op [email protected].
   Succes!

   Dymphie

 2. Wow, hij is echt mooi geworden!

 3. Wat een leuke en kleurrijke tas is het geworden, heel mooi.

Plaats een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll To Top