Home » Algemeen » Haarspeldjes haken

Haarspeldjes haken

Vrolijke haarspeldjes haken van restjes katoen

Wil je eens iets anders haken met snel resultaat? Kom dan vrolijke haarspeldjes haken. Als je wat schuifspeldjes over hebt, restjes katoengaren en een bijpassende haaknaald kan je zo aan de slag.

Als eerste heb ik een lichtroze vlinder gehaakt en daarna met een blauw lintje afgemaakt als het lijfje van de vlinder. Aan de achterkant steek je het schuifspeldje door een paar draadjes en klaar is je eerste exemplaar!

Haarspeldjes haken - Dimfies

Hoe haak je een vlinder? 
– Haak een ring van 8 losse en sluit deze met een half vaste.
– In deze ring haak je vervolgens 8 keer: 3 stokjes en 3 lossen afgewisseld, sluit ook weer met een half vaste.
– Nu haak je in de 3 losse van de vorige toer steeds: 1 vaste, 2 stokjes, 1 dubbel stokje, 2 stokjes, 1 vaste. Herhaal dit tot je helemaal rond bent en sluit met een half vaste. Nu klap je dit rondje dubbel en kan je kiezen of je een ketting van losse haakt als lijfje of het draadje afwerkt en met een lintje een lijfje er omheen wikkelt.

Mijn volgende exemplaar lijkt qua haken een beetje op het vlinder haakpatroon. Ik heb de rode bloem gehaakt hetzelfde als de vlinder gehaakt, maar dan in de eerste toer alles maar 5 keer herhaald. Dus 5 keer ” 3 losse en 3 stokjes” en daarin dus ook 5 keer “1 vaste, 2 stokjes, 1 dubbelstokje, 2 stokjes, 1 vaste”. Vervolgens heb ik een mooie grote knoop uitgezocht en deze door het hart van de bloem gestoken. Aan de achterkant haal je dan het schuifspeldje door het oogje en klaar is je rode haarspeld.

Haarspeldjes haken - Dimfies

Als laatste kan je nog drie kleine haarspeldjes haken. Ik heb een klein hartje gehaakt van katoengaren volgens mijn hartjes haakpatroon. Dit haakpatroon vind je hier. Haak je hartjes in een kleur naar eigen smaak en steek het schuifspeldje er weer aan de achterkant doorheen.

Haarspeldjes haken - Dimfies

Als surfend op internet kwam ik nog erg leuke exemplaren tegen aan haarspeldjes haken en zelf maken. Je kan ze dus ook met mooie vintage knoopjes maken door de knopen, cabochons of bloemen aan een schuifspeldje te naaien. Ook dit geeft een erg mooi effect. De roze bloemen vond ik op etsy van Ririfish. Daar zijn de bloemenspeldjes in allerlei kleuren en soorten vinden. De haarspeldjes met knopen vond ik via blogspot bij “christinahomemaker”.

roze bloemen pins valentine boillat (ririfish op etsy)   knoopjes speldjes christinahomemaker.blogpot

Geen bad hair days meer met deze vrolijke en kleurrijke speldjes dus!

Dymphie

 

Tags :

Plaats een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll To Top