Home » Algemeen » Haken en hout

Haken en hout

Krukje maken: Haken en hout!

Haken en hout is een van mijn favorieten combinaties. Het stoere hout en het lieve gekleurde haakwerk vullen elkaar perfect aan. Dit keer heb ik houten krukjes gemaakt met daarop een gehaakt dekje. Het krukje maakte ik van steigerhout. Zagen, boren, schroeven…alles helemaal zelf gedaan. Ja lieverd, ik heb je nieuwe Makita even geleend ;).

Krukjes maken - Dimfies

Het leukste was toch wel weer het afwerken en dus het dekje te haken met leuke kleurtjes. Ik heb er verschillende gehaakt. Degene met de harten in het vierkant heb ik naar aanleiding van dit haakpatroon gehaakt. Ik heb het op eigen inzicht wat aangepast en helemaal wat groter gehaakt. Het oudroze garen is een Merino wol aran en het donkergroene garen is Rico creative cotton. De vier flosjes aan de hoeken maakte ik van Phildar Coton 3.

Steigerhout kruk hart - Dimfies

Hieronder zie je de andere krukjes met verschillende covers. Welke vinden jullie het leukste?

Steigerhout kruk granny - Dimfies Steigerhout kruk streepjes - Dimfies

De andere twee dekjes zijn een eigen haakontwerp met diverse kleurtjes. De linker is eigenlijk een hele grote granny geworden en de rechter een vierkant gehaakt in verschillende steken, kleuren en garen per toer. Ik gebruikte vaste, stokjes, halve vaste, groepjes van stokjes en lossen. Je kan ook variëren met de plaats waar je de haaknaald in steekt. Leef je uit.

Cover harten - Dimfies Cover streepjes haken - Dimfies Cover granny haken - Dimfies

De nieuwe krukjes zijn een gezellige nieuwe aanwinst in de woonkamer en als je kan er altijd weer een nieuw dekje op maken of haken.

Dymphie

 

 

 

 

Tags :

Plaats een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll To Top