Home » Algemeen » Inspirerende kleuter

Inspirerende kleuter

Een kinderlijk slimme blik…

Soms zegt mijn lieve zoon van 4 jaar erg leuke, maar eigenlijk ook hele slimme dingen. Hij kan zomaar een opmerking maken in zijn kinderspel of vanuit zijn eigen logica en als ik daar langer over nadenk is het soms iets heel moois of wijs! Ik ben er op gaan letten en heb de leukste voor je op een rij gezet.

IMG_3875 kopie

Het komt goed..
We zitten heerlijk op het strand, hij speelt wat met zijn auto’s en ik steek mijn neus in die ene zonnestraal. Denk wat na over de serieuzere zaken in het leven en dan komt mijn zoon met deze inspirerende spreuk: “Als de wolken weggaan, dan komt het zonnetje toch mama?”. Je hebt helemaal gelijk zoon en mama denkt weer meteen aan de mooie dingen in het leven.

Het is zoals het is..
We wandelen samen naar de speeltuin.. Zegt zoonlief me ineens: “Als het regent dan word je nat!” Ik lach..”dat klopt lieverd”. Alles is zoals het is, heerlijk simpel toch?

Wat je wil zien, dat zie je..
We zitten weer op het strand en zoonlief tuurt naar de Noordzee en ziet een schip voorbij varen. “Daar vaart het schip van Piet Piraat, mama!” roept hij blij. Zou dat echt Piet Piraat zijn? Wat in je gedachten is, wat je graag wil zien, dat zie je ook echt.. let maar eens op.

Het leven is vandaag..
Mijn zoon kan soms ineens heel graag met iets willen spelen of heel graag ergens heen willen gaan. Naar het strand, het bos of de speeltuin..en dan heel graag NU. Ofwel leef in het moment en geniet van vandaag!

The sky is the limit..
Zoonlief wil heel graag groot worden en groter groeien. Hij zegt vaak dat “als ik zo groot ben dat ik tot de wolken kom.., dan kan ik dit of dat wel.” Blijf vooral de mooie dromen voor ogen houden en je komt er zeker wel.

Als je niks doet, blijft het zo..
Onze slimmerik had erg leuk gespeeld met de lego en alle blokjes lagen door de kamer. “Als je iets niet opruimt, dan blijft het een rommel”, zei hij. Als je zelf niks doet of iets niet aanpakt wat je wel graag anders wil zien, dan blijft het zo. Alleen jij zelf kan een verandering teweeg brengen.

Ik ben benieuwd of jullie ook dit soort ‘slimme opmerkingen’ herkennen in je omgeving..?

Dymphie

 

 

 

Tags :

Plaats een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll To Top