Home » Algemeen » Hip handtasje: koeientas maken

Hip handtasje: koeientas maken

DIY: Een koeientas maken

Een koeientas maken. Niet een hele grote ‘koeien’-tas, maar een hip handtasje met een harige koeienprint. Al eerder schreef ik over speciale ontwerpen op verzoek waarbij ik onder andere een panter handtas maakte. Dit keer een uitgebreide tutorial om zelf zo’n leuk hip koeientasje te maken voor jezelf of om weg te geven.

Handtas maken - Dimfies

Wat hebben we nodig?

– Een koe 😉 (of zoals ik deed: bestel wat namaak harige koeienstof om een ware slachtpartij te besparen..)
– Roze katoenen haakgaren of iedere andere kleur waar jij blij van wordt.
– Een haaknaald nummer 3 of 3,5.
– Een borduurnaald en donker donkerbruin of zwart naaigaren.

Benodigdheden koeientas maken - Dimfies

Knip een groot vierkant van de koeienstof. Je kan de handtas zo groot of klein maken als jij wenst. Mijn vierkant was 38x38cm. Vouw vervolgens een soort envelop van de stof door middel van de punten naar het midden te vouwen. De punten rechts en links gaan wat verder over de onderste. Speld de naden vast en naai de naden vast met de hand of een naaimachine. Zorg ervoor de randen van de stof mooi naar binnen worden gevouwen of gezoomd voor een mooie afwerking.

Als de ‘envelop’ klaar is kunnen we de bovenste punt mooi gaan bewerken met het roze haakgaren. Allereerst naaien we om de gehele rand van de opening met de festonsteek een mooie roze naad. Let op dat je de festonsteek mooi en gelijkmatig maakt. Daarna kunnen we met de haaknaald ‘vasten steken’ gaan haken in de festonsteken. Ik haakte per festonsteek twee vasten erin. Haak helemaal rond en werk de draden mooi weg door ze in het haakwerk weg te steken met een borduurnaald. Vervolgens haakte ik een lang tashengsel van het roze haakgaren. Haak eerst een lange ketting van lossen, zolang als dat het tashengsel moet worden. Daarna haakte ik ‘om’ de ketting van lossen heen met vasten steken. (Dit is hetzelfde alsof je om een touw heen haakt.) Als laatste bevestig je het lange tashengsel aan het koeien handtasje. Ik heb nog een sluiting gemaakt van klittenband en een houten sierknoop.

Koeientas maken - Dimfies

Ik ben heel benieuwd naar jullie exemplaren!

Dymphie

Tags :

Plaats een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll To Top