Home » Algemeen » Leren haken: Tutorial 7 Kroon haken

Leren haken: Tutorial 7 Kroon haken

Patroon Kroon haken

Speciaal voor de eerste Koningsdag heb ik een patroon voor een Kroon haken gemaakt voor jullie. Ik heb van dit haakpatroon een feestelijke Koningsarmband gehaakt in de kleuren Rood Wit en Blauw. Uiteraard kan je dit haakpatroon zo groot maken als je zelf wil. Een kroontje voor op je hoofd of als haarband, een ketting met kroonmotief of een kroontje voor een kleine prins of prinses. Dit haakpatroon vormt de basis hiervoor.

Kroon haken - Dimfies

Het haakpatroon in symbolen:

Kroon haken - Dimfies

Je begint met het haken van een ketting van losse. Het moet een meervoud van 6 zijn om goed uit te komen met de ‘boogjes’ van de kroon. Vervolgens haak je hierin stokjes en als derde toer alleen vaste steken. Voor de boogjes haak je: een halve vaste, een vaste, een stokje, een dubbel stokje, een stokje en een vaste steek. Als laatste toer haak je bijna alleen vaste, maar in het dubbele stokje van de vorige toer haak je: een vaste, een stokje en een vaste om de punten van de kroon vorm te geven. Om de kroon af te maken kan je er nog leuke steentjes of kraaltjes opzetten. Ik koos voor witte parels.

Kroon haken - Dimfies

 

Hopelijk kunnen jullie nu net zo’n feestelijke kroontjes haken voor Koningsdag (of een andere feestdag). Veel plezier met Koningshaken! 😉

Dymphie

 

Tags :

Plaats een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll To Top