Home » Algemeen » Muts haken voor een kleine ster!

Muts haken voor een kleine ster!

Streepjes en sterretjes op de muts haken

De koude komt eraan, de kleinste man zocht nog iets warms, dus dat werd een muts haken dit weekend. Het is een vrolijke gestreepte muts geworden met een ster erop. Ook heb ik er ‘flappen’ aangehaakt voor over de oren, dat is lekker warm.

Muts haken met ster - Dimfies

 

Muts haken met ster - Dimfies

Hoe je een muts haken kan vind je hier. Je kan de muts zo groot maken als je zelf wil door extra te meerderen.

Bij deze gestreepte muts heb ik dik garen gebruikt en haaknaald 6, dus dan hoef je minder te meerderen uiteraard. Tussendoor even het mutsje passen voor de juiste maat is ook erg handig. Ik heb het blauwe en witte garen steeds afgewisseld in de toeren. Twee toeren met blauw en een toer met wit. De flappen heb ik als volgt gehaakt: Je haakt ongeveer 10 stokjes en begint en eindigt steeds met een vaste. Als je de keerlosse overslaat steeds en dus begint in de tweede steek met het haken van de vaste steek, dan minder je eigenlijk iedere toer een steek. Ik heb 4 toeren op en neer gehaakt en toen was de ‘flap’ klaar! Als afwerking nog een leuk rood randje gehaakt met vaste steken en een ster van rood vilt erop gemaakt.

Muts haken met ster - Dimfies   Sjaal haken - Dimfies

 

 

De bijpassende sjaal is in nog wel in de m(h)aak, maar zal ook uit blauw en witte streepjes bestaan met een sterretje. Onze kleine ster kan zo lekker warm de winter door!

Dymphie

 

 

 

Tags :

Plaats een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll To Top