Home » Algemeen » Weekend Berlijn!

Weekend Berlijn!

Me-time in Berlijn

Onlangs heb ik een weekendje in Berlijn beleefd. Even samen met mijn vriendinnetje heerlijk alles doen wat we zelf willen, dus: shoppen en shoppen. Het allereerste wat ik kwijt moet over Berlijn is dat het een hele ‘relaxte’ stad is. Je loopt er heerlijk rond in de zin van: iedereen staat voor je open, je wordt niet lastig gevallen door straatverkopers o.i.d. en een ‘iedereen is gelijk’ – gevoel op straat. (Het is en blijft een grote stad met de normale drukte die daarbij hoort uiteraard.) We hebben ontzettend veel gelopen en de metro heeft ons ook vaak gebracht waar we heen wilden. In Berlijn is alles namelijk best wel uitgestrekt. In elk deel van de stad ligt wel weer iets anders dat een bezoek waard is. Je moet dus wel even vooraf keuzes maken wat je graag wil zien in zo’n weekend om gericht ergens heen te gaan.

Creatief Berlijn - Dimfies

Berlijn is een creatieve stad en dat vind je ook zeker terug in alle leuke kleine winkeltjes en boetiekjes. Onlangs is er een leuke nieuwe plek geopend: Bikini Berlin, een centrum met een soort kleine pop-up winkeltjes en leuke merken onder een dak. Een ander heel mooi plekje was ‘Hackesche hofe’, vlakbij de Hackischer markt. Het is een hofje wat je van buiten af niet zo goed ziet, maar eenmaal binnen waan je je in een schattig stukje stad met kleine creatieve winkeltjes. Erg leuk!

Creatief Berlijn - Dimfies

Creatief Berlijn - DimfiesCreatief Berlijn - Dimfies Creatief Berlijn - Dimfies

Daarnaast kan je ook heerlijk uitgebreid shoppen op bijvoorbeeld de Friederichstrasse als je meer van de grote exclusieve merken houdt of Checkpoint Charlie wil bezoeken.

Zelf verbleven we in de rustigere wijk Mitte, maar we zijn er altijd op uit gegaan. Je kan overal lekker wat drinken of gaan ontbijten bijvoorbeeld. Aan de ‘Schonhauser allee’ vonden we een hip tentje met een heerlijk gezonde kaart. In mijn enthousiasme bestelde ik een soort havermoutpap met vers fruit en een yoghurtsmoothie met verse frambozen..een heerlijk stevig gezond ontbijt!

Weekend Berlijn - Dimfies

Na een nacht lekker gedanst te hebben in een van de vele clubs, was er geen betere plek om bij te komen dan Deck5. Dat is een plekje bovenop een parkeergarage dat is omgetoverd tot een soort strandje met uitzicht over de stad en als je geluk hebt een mooie zonsondergang. Je kan hier lekker loungen met je tenen in het zand.

Weekend Berlijn - Dimfies

Uiteraard is er genoeg cultuur te snuiven in Berlijn, kan je je verdiepen in de geschiedenis en overblijfselen hiervan. We hebben dan ook heel wat mooie en bijzondere plekken gezien.

Weekend Berlijn - Dimfies     Weekend Berlijn - Dimfies

 

Kortom een veelzijdige stad die een bezoekje meer dan waard was!

Auf wiedersehen.

Dymphie

 

Tags :

Plaats een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll To Top