Home » Algemeen » Zoet Valentijnscadeautje

Zoet Valentijnscadeautje

Een Valentijnscadeautje maken voor je geliefde

Vandaag heb ik een bijzonder en leuk berichtje voor jullie over een Valentijnscadeautje maken. Ik ben gevraagd om voor de Valentijn Adventkalender van Samenspinsels een leuk bericht te schrijven en een zelfmaak idee te ontwerpen. Gezien het geheel in het teken van Valentijn staat heb ik een passend Valentijnscadeautje bedacht om zelf te maken. Namelijk heerlijk zelf gebakken hartjes koekjes van zanddeeg in een mooi zelfgemaakt doosje van vilt.

Valentijnscadeautje maken - Dimfies

Lees hieronder mee hoe je dit zelf kan maken.

Valentijnscadeautje maken - Dimfies    Valentijnscadeautje maken - Dimfies

Allereerst gaan we koekjes bakken in hartjesvorm. Ik gebruikte het volgende zanddeeg recept:

– 250 gram bloem
– 100 gram suiker
– 125 gram zachte boter
– 1 ei
– 1 zakje vanillesuiker

Voor het gemak smelt ik de boter in de magnetron. Voeg daarna de overige ingrediënten erbij. Mix en kneed het tot een soepel deeg. Vervolgens kan je het deeg uitrollen en met de vormpjes koekjes uitsteken. Leg de koekjes op een bakplaat (met bakpapier) en bak de koekjes 15 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden. Eventueel kan je er nog vooraf suiker en kaneel overheen strooien. Erg lekker ook!

Het doosje van vilt maak je als volgt:

Valentijnscadeautje maken - Dimfies

Het is makkelijk om eerst uit papier een ‘mal’ te maken, voordat je direct het vilt gaat uitknippen. Met een mal kan je vooraf goed zien hoe groot het doosje wordt en of het dekseltje ook echt op het doosje past. Je zal de deksel dus een paar millimeter groter moeten maken dan het doosje.

Valentijnscadeautje maken - Dimfies Valentijnscadeautje maken - Dimfies Valentijnscadeautje maken - Dimfies

Als je het vilt hebt uitgeknipt, plak je het doosje in elkaar met de ‘driehoekige puntjes’. Ik heb hiervoor secondelijm gebruikt, want gewone knutsellijm werkt niet helaas. Verder kan je ook textiellijm gebruiken voor het plakken van vilt.

Valentijnscadeautje maken - Dimfies

Nu kunnen de koekjes in het vilten doosje en kan je het doosje nog verder versieren. Het ligt een beetje aan de ontvanger denk ik hoe je dit verder doet. Ik heb gekozen voor de liefde en er een hartje op gehaakt.  Hoe je zo een hartje haakt lees je hier in mijn tutorial

Valentijnscadeautje maken - Dimfies

We tellen nog even verder af met Samenspinsels, maar allemaal een fijne Valentijnsdag alvast en hopelijk mogen jullie geliefden ook lekker smullen van dit zelfgemaakte cadeau!

Dymphie

 

 

 

 

Tags :

8 Comments

  1. WAT EEN LEU-KE TUTORIAL!! Dat doosjes is echt prachtig; zo mooi met het gehaakte hartje het lintje en het labeltje. Mooie combi ook die ‘rustieke’ koekjes met vilt. Deze gaat op mijn to do list!, want dit kan het hele jaar gebruikt worden voor allerhande cadeautjes 🙂

  2. Wat een goed begin van de Valentijn countdown, jummie.

  3. Wat schattig en wat leuk.

  4. Wat een super leuk idee!! Dank je wel voor het delen!!

  5. Wat ontzettend leuk!! Ik ga de koekjes zeker een keer proberen hoor!! Dank je wel!

  6. Dankjewel voor alle leuke reacties!

Plaats een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll To Top