Home » Algemeen » Kussen haken

Kussen haken

Een hart kussen haken

Een kussen haken in de vorm van een hart is helemaal niet zo moeilijk! Eerder op mijn blog heb ik laten zien hoe je een hartje haakt met een haakpatroon en uitleg. Je hebt enkel wat zacht garen nodig in een kleur naar keuze, een lint van satijn, een oude trui of ander stofje en wat kussen vulling voor een mooi kussen.

Hart kussen haken - Dimfies

 

Je begint met het kussen haken met een hartje volgens het haakpatroon. De volgende toeren bestaan uit stokjes en je zal op eigen inzicht moeten meerderen met steken, zodat het hart ‘plat’ blijft. Handig is om te beginnen en eindigen met vaste steken. In het puntje van hart, haak je in een stokje: een stokje, een dubbel stokje en een stokje.

Hart kussen haken - Dimfies

Als je het hart zo groot naar wens hebt gehaakt, werk je de draad af. Knip de achterkant van het kussen uit en naai de voor en achterkant aan elkaar, maar laat een opening open om het kussen te kunnen vullen.

Hart kussen haken - Dimfies

 

Dymphie

 

Tags :

2 Comments

 1. Hallo ,
  is het mogelijk hier een beschrijving van te krijgen ?

  In de hoop op een gunstig en spoedig antwoord ,
  groet ik u vriendelijk 🙂

  Dianne

  • Hi dianne,

   In het blogbericht hierboven staat een link ‘haakpatroon’ met een beschrijving van een hartje haken, vervolgens haak je alle toeren door met stokjes. Je moet er voor zorgen dat het hart ‘plat’ blijft en anders kan je een paar stokjes meerderen. Let er wel op dat je dat dan symmetrisch doet.
   Succes!

   Ik ben benieuwd naar je resultaat!

   Groetjes,
   Dymphie

Plaats een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll To Top