Home » Algemeen » Mandala haken

Mandala haken

Kleurrijke Mandala haken

Deze week wilde ik eens een Mandala haken en dat is goed gelukt. Een ‘Mandala’ is een figuur dat van oorsprong gebruikt zou worden bij het mediteren, zodat ze zich op het motief van de mandala konden richten en beter kunnen concentreren. Ik heb mijn Mandala gehaakt als leuk kleedje en zie hieronder mijn kleurrijke gehaakte exemplaar.

Mandala haken - Dimfies

Zo’n Mandala haken is erg leuk en geeft ook snel resultaat. Je kan allerlei verschillende haaksteken en kleuren combineren. Zelf heb ik mijn Mandala gehaakt met mijn favoriete Creative cotton garen van Rico. Dit is wat dikker katoen en haakt lekker.

Mandala haken - Dimfies

Je kan een Mandala zo uit het hoofd haken en verschillende steken gebruiken. Er zijn veel haakpatronen te vinden en allemaal weer anders. Zelf heb ik dit keer ook een haakpatroon gebruikt, dat van blogster  ‘Made in K town’. Het haakpatroon is goed te volgen en er staan ook nog duidelijke foto’s bij.

Mandala haken - Dimfies

Ik wil er nog wel een paar meer haken in andere kleuren en patronen. Wellicht vinden jullie binnenkort een nieuw eigen patroon van een Mandala hier.

Dymphie

Tags :

Plaats een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll To Top