Home » Algemeen » Muziekdoosje haken

Muziekdoosje haken

Zelf een muziekdoosje haken als ster

Wat nog ontbrak op de babykamer was een slaapmuziekje bij het bed, dus wilde ik zelf  nog een muziekdoosje haken. De stervorm komt ook terug in de lakens en op mijn kinderschilderijen op steigerhout en past er helemaal bij. Als eerste heb ik een ster gehaakt van Rico Aran katoengaren in een beige / grijze kleur. De achterkant heb ik van een grijs geruit stofje gemaakt. Wat vulling erin en uiteraard het muziekdoosje, dichtnaaien met de festonsteek en klaar is je muziekdoosje. Je kan dus op deze wijze in elke gewenste vorm en kleurkeuze een muziekdoosje maken.

Muziekdoosje haken - Dimfies

Een ster haak je door eerst een grote ronde cirkel te haken. Je begint met 2 losse waarin je in de eerste losse 5 vaste haakt. Vervolgens haak je hierin 10 vaste en daarna 15 vaste door in elke derde steek te meerderen. Meerder nu elke ronde steeds met vaste steken. Ik heb doorgehaakt tot 60 vaste steken in het rond. De vijf punten van de ster haak je zoals het driehoekje van een vlaggetje. Het patroon vind je hier. Mijn punten van deze ster begonnen met 12 vaste steken (een vijfde van 60 steken) per punt. Als je de hele ster hebt gehaakt is het mooi om nog een toer van vaste steken rondom de gehele ster te haken. Hierin kan je later ook goed de achterkant van stof vast naaien.

Muziekdoosje haken - Dimfies   Muziekdoosje haken - Dimfies

 

Als je de ster gaat vullen en dichtmaken, vergeet dan niet op tijd het muziekdoosje er in te stoppen. Ik heb de toepasselijke melodie van ‘Twinkle twinkle little star’ uitgekozen.

Muziekdoosje haken - Dimfies

Muziekdoosje haken - Dimfies

 

Slaap zacht kleintje..

Twinkle twinkle little star, How I wonder what you are..

Dymphie

Tags :

1 Comments

  1. Superleuk zo een persoonlijk muziekdoosje!! Heel mooi gedaan 🙂

Plaats een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll To Top