Home » Algemeen » Leren haken: Tutorial 4 Engel haken

Leren haken: Tutorial 4 Engel haken

Patroon Engel haken

Speciaal voor kerstmis een klein kerstcadeautje voor jullie: een patroon over engel haken. Ik heb een haakpatroon hieronder uitgetekend en zal uitleggen wat ik precies heb gedaan, zodat jullie ook engeltjes kunnen haken.

Leren haken: Engel haken - Dimfies

Je begint met het haken van ongeveer 4 losse en maak dit tot een ring met een halve vaste of begin met de magic ring. Volgens haak je hierin 8 vaste en sluit met een halve vaste. In de tweede toer haak je 12 vaste door om en om een vaste te meerderen. De derde toer meerder je met een extra vaste om de twee vaste steken. Dit patroon zet je door tot je zes toeren hebt gehaakt. Vervolgens ga je het patroon weer terug uit werken door steeds te minderen. Na 3 toeren minderen gaan we  het hoofdje van het engeltje vullen. Je kan hier speciaal vulmiddel voor gebruiken of gewoon losse watten. Het is immers maar een klein hoofdje, dus gewone watten volstaan prima. In zes toeren minder je de steken terug tot je weer bij vier vaste steken bent.

We zijn nu aangekomen bij het tweede gedeelte van het patroon. Je haakt in een keer door of je begint opnieuw te haken met vier losse zoals op het patroon en dat je dan later de twee delen aan elkaar haakt. De vier losse steken in het B gedeelte van het patroon staan voor de laatste vier vaste steken van deel A. Je gaat weer elke toer meerderen tot je zes toeren hebt gehaakt. Je begint dus met vier vaste of losse, en daarna haak je 8 vaste hierin. Vervolgens haak je 12 vaste door middel van om en om een steek te meerderen. Daarna meerder je om de twee steken en zo haak je het patroon verder af. Hecht de draad af en stop deze weg in het haakwerk. Kies een mooi lintje uit en strik dit om de hals van het engeltje. De lusjes van het strikje volstaan als de vleugels van het engeltje. Als je wil kan je er nog een klein ophang touwtje aan het hoofd haken, zodat het engeltje ook echt in de kerstboom kan hangen. Een kerstbalhaakje volstaat ook trouwens.

Engel haken - Dimfies

Hopelijk lukt het jullie ook om lieve engeltjes te haken en anders laat het me weten. Dan help ik je verder.

Fijne eerste kerstdag allemaal!

Dymphie

 

Tags :

Plaats een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll To Top